<--! Under copyright: https://www.copyrighted.com/website/77xreV3xfu7pOUjs -->

Akik ismernek tudják mennyire nem szeretem az Apple-ös dolgokat. Múlt év vége felé sikerült szereznem egy MacBook Pro 15 2009 mid 2,53 GHz-t. Elsődleges célja az volt, hogy dolgozzak rajta, de másra is használtam azon kívül. Eredetileg nem akartam, de sajnos nem volt más. Már eleve kétségeim voltam, mert nem működött rajta a Wifi.

Körül-belül másfél hónapig használtam a rajta lévő MacOS rendszert, és utána cseréltem Windowsra, mert így tudtam használni a Wifit egy stick segítségével, ráadásul jobban is szeretem. Számomra a MacOS eléggé kezelhetetlen volt. Ha kiakartam lépni egy alkalmazásból, mindig bal felül kellet kilépni, még akkor is, ha kisablakban volt. Alkalmazások telepítése és törlése picit macerás volt számomra. A rendszer egészen jól működött addig, míg nem nyitottam meg egyszerre 8 programot. (Ami nálam eléggé gyakori tud lenni) Ami még nagyon zavart az, hogy az alul lévő menün nem láttam rendesen, hogy melyik alkalmazás fut és melyik nem, illetve a kompatibilitással is gondok voltak. Sajnos a rendszer nem tudja a régebbi telepítőket kezelni, amit a Windows egészen jól tud néha. (Ez akkor kellett mikor a Wifi sticket akartam használni) Mikor felraktam a Windowst, csak a 7-est engedte (Hál’ istennek volt itthon egy telepítő CD régről), de szerencsére tudtam frissíteni azon keresztül Windows 10-re, majd onnan Insiderre, ezáltal teljese legálisan van rajta a Windows, és már Wifi is van.

Ezek főleg a rendszerről írt tapasztalataim, de külsőre is van sok negatívom. Az első az, hogy az egész fém. Ha hideg, nagyon hideg, ha melegedik, akkor pedig sütni lehet rajta. Az éles részeken 2x megvágott, és nagyon könnyen koszolódik az egész. A billentyűzet gyenge, többször is esett már ki gombja. A képernyő eltört (nem az LCD, csak a fém keret), így most a falnak van nekidöntve. A kijelzőt körül vevő alumínium védő keret pedig leesik, és el van hajolva.

Kategória: Egyéb